Weblog

Nieuwe topleveldomeinen komen eraan!

23 januari 2014
Nog geen reacties
De nieuwe domeinnaamextensies komen eraan! Nu in de nieuwe vorm zoals; .Amsterdam .Nyc .Company. Al een tijdje terug, in 2008, werd besloten het aantal toplevel domeinen een stuk meer uit te breiden. Vanaf vorig jaar mochten de eerste aanvragen worden gedaan, zo'n aanvraag kost 185.000 dus hier zitten voornamelijk de grote bedrijven achter. Denk aan een Google, Coca Cola en bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam met .Amsterdam. Het is voor nu nog even wachten voordat de exacte prijzen bekent gaan worden. De nieuwe extensies zullen rustig een voor een dit jaar nog gaan uitrollen.
De vijf miljoenste .nl-domeinnaam is geregistreerd!

De vijf miljoenste .nl-domeinnaam is geregistreerd!

31 juli 2012
Nog geen reacties
Het SIDN, het bedrijf achter de .nl domeinnamen heeft vandaag alweer de 5 miljoenste .nl-domeinnaam vastgelegd! Momenteel heeft 21% van de Nederlandse huishoudens een .nl domeinnaam in het bezit. Bij bedrijven is het aantal nog veel hoger, 83% van de bedrijven heeft inmiddels een domeinnaam en eigen website. Bron: SIDN

9000 .eu domeinnamen weer vrij

19 september 2011
Nog geen reacties
De Chinese vrouwelijke cybersquatter Zheng Qingying heeft 9000 domeinnamen met .eu vals geregistreerd. (waaronder smartphoneshop.eu - veronicafilm.eu - womans.eu - brandweeropleidingen.eu) Hier is de hele lijst te zien met de 9000 valse domeinnamen: Lijst van .eu namen die vragen komen De domeinnamen die nu bijna 5 jaar geblokkeerd zijn komen 24 en 25 oktober gedurende 48 uur vrij om geregistreerd te kunnen worden. Iedereen kan er die periode een registreren. Omdat de Chinese vrouw geen EU-burger is, heeft zij geen recht op die domeinnamen. De Chinese gaf Britse telefoonnummers en postadressen op om de domeinen te kunnen registreren. Vorig jaar heeft Eurid al door het Europese hof gelijk gekregen bij het eerste beroep. Nu heeft de Belgische .eu-registry ook in hoger beroep gelijk gekregen, waar Qingying al eerder bezwaar tegen had. Ook heeft de vrouw gefraudeerd om een aantal domeinnamen in bezit te krijgen.
Meer belgen aan een eigen domeinnaam?!

Meer belgen aan een eigen domeinnaam?!

14 september 2011
Nog geen reacties
De .BE domeinnamen worden nu in BelgiĆ« extra gepromoot. Er wordt met de nieuwe promotie campagne voornamelijk gericht op zelfstandigen, kleine bedrijven en freelancers. Lees verder »
Stap vooruit; nieuwe webserver!

Stap vooruit; nieuwe webserver!

29 augustus 2011
Nog geen reacties
Vanaf vandaag gaan we weer een mooie stap vooruit! Onze nieuwe aanwinst, een quadcore webserver, met E3-1220 Xeon 3.1 Ghz processor wordt vanavond in gebruik genomen. Lees verder »
Benieuwd naar het aantal .nl domeinnaamregistraties?

Benieuwd naar het aantal .nl domeinnaamregistraties?

5 juli 2011
Nog geen reacties
Elke maand weer publiceert het SIDN (het bedrijf achter de .nl domeinnaam) hoeveel .nl domeinnamen er afgelopen maand weer zijn vastgelegd. Omdat de meeste niet bekent zijn met de statistieken van SIDN, en wij dit wel in de gaten houden, leek het ons leuk hier eens een aantal cijfers te laten zien. Lees verder »
Onze nieuwe website is online!

Onze nieuwe website is online!

13 april 2011
Nog geen reacties
De nieuwe website van GoodReason Hosting is een feit. Naast dat de layout een enorme aanpassing heeft ondergaan, zijn ook de functies van de site een stuk verbeterd. Door middel van de nieuwe website proberen we onze klanten een stuk betere service te verlenen. Lees verder »
.CO domeinnamen verkrijgbaar

.CO domeinnamen verkrijgbaar

20 juli 2010
Nog geen reacties
Vanaf woensdag 21 juli is het mogelijk om een .CO-domeinnaam te registreren. Een goede kans om een mooie domeinnaam vast te leggen. .CO is de landextensie van Colombia voor domeinnamen en wordt geassocieerd met "COmmerce", "COrporate" en "COmpany". Perfect dus voor een zakelijke domeinnaam. (De prijs voor een .CO-domeinnaam is 35 euro excl. btw per jaar)
Facebook